NIEUWS UIT DE VLOEIVELDEN

19
sep

Opening Vloeivelden De Krim

De herinrichting van de Vloeivelden te De Krim is afgerond. Staatsbosbeheer, eigenaar van het gebied en Stichting Vloeivelden De Krim laten graag de resultaten zien van tal van maatregelen die genomen zijn om de natuurwaarde en de mogelijkheden voor beleving te vergroten. Reden voor feestelijke opening op vrijdagochtend 27 september in het natuurgebied aan de rand van de Krim.

De organisaties startten de herinrichting samen in 2012. Het belangrijkste doel van het project was het gebied als uniek vogelgebied te behouden en beter beleefbaar te maken. In de loop der jaren is een deel van de bassins door verdroging dichtgegroeid. Deze situatie dreigde ook voor de rest van het gebied. Hierdoor werd het gebied minder aantrekkelijk voor zeldzame bedreigde vogelsoorten zoals de geoorde fuut.

Meer openheid

Met het project is aan deze situatie een einde gekomen. De bassins zijn opgeschoond en de waterloop is zodanig hersteld, dat het waterpeil weer goed te regelen is om opnieuw dichtgroeien te voorkomen. Meer openheid is gunstig voor de vele bijzondere vogels die in het broeden of voedsel zoeken tijdens de vogeltrek.

Beleef de natuur

Daarnaast is er van alles aan gedaan om meer te kunnen genieten van het gebied.

Er is een uitkijktoren geplaatst met een prachtig uitzicht over het gebied. Een nieuwe kijkhut en kijkschermen bieden nog meer mogelijkheden om de natuur van dichtbij te beleven. Een educatief pad en informatieborden vertellen het bijzondere verhaal van het gebied. In de dijk aan de noordzijde is een vleermuizenkelder gebouwd.

Betrokken samenwerken

De realisatie van de herinrichting van de vloeivelden is (mede) mogelijk gemaakt door de (financiële) inzet van een groot aantal partijen. Staatsbosbeheer bedankt dan ook graag de provincie Overijssel, de gemeente Hardenberg, waterschap Velt en Vecht, woningcorporatie Beter Wonen Vechtdal, Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, het ANWB-fonds, Loonbedrijf Hulter, Kerssies Grondverzet, Guichelaar Grondverzet, de Vrienden van de Vloeivelden, Mecklenfeld B.V., Johan Poffers en Plaatselijk Belang De Krim voor alle inzet.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...