Nieuws uit de vloeivelden

08
mei

Vleermuizen in De Krim?

Op 20 mei 2015 komt Theo Douma iets vertellen over de vleermuizen in De Krim. Theo is al vanaf 1990 bezig met vleermuizen. Hij inventariseert, fotografeert en onderzoekt ze, maar bovenal kan hij er prachtig en boeiend over vertellen aan de hand van schitterende foto’s en video’s. (www.theodouma.nl).Want laten we nu eerlijk zijn; wat weten wij nu over vleermuizen, afgezien van die kleine rondvliegende ‘muizen’, die ‘s avonds laat pas te voorschijn komen. Maar zijn er eigenlijk wel vleermuizen in De Krim? En welke soorten dan? Sinds 2014 is er ook een vleermuizenbunker op de Vloeivelden. Gemaakt door de vrienden...
Read More
21
jun

Nieuwe hekwerken

Weer een mooi staaltje werk van de vrijwilligers. Prachtige nieuwe hekwerken gemaakt en geplaatst.
21
jun

Bezoek Natuur & Milieu Overijssel

Op zaterdag 21 juni waren een twintigtal  belangstellenden  uitgenodigd door Natuur en Milieu Overijssel voor een rondreis door de provincie om een aantal locaties te bezoeken waar vrijwilligers zelf natuur beheren. Ook de vloeivelden werden bezocht. Na een korte introductie werd er over en weer interessante informatie uitgewisseld.
06
apr

Een vleermuizenkelder

Vrijwilligers zijn bezig om de binnenkant van de voormalige trafo in te richten tot een vleermuizenverblijf. Er worden nieuwe muren gemetseld met nauwe voegen die aantrekkelijk zijn voor de vleermuizen. Het grondpakket op de bunker moet de temperatuur constant houden. De ‘tunnelingang’ moet dan zorgen voor een geleidelijke temperatuursovergang.
06
apr

Bloemenakker

De voormalige paardenwei is ingezaaid met een wildbloemenmengsel. Hier moet een prachtige bloemenzee ontstaan die dan als ‘restaurant’ moet dienen voor het insectenhotel. Dit is mogelijk gemaakt met een subsidie geregeld door Johan Poffers. Het inzaaien is onderdeel van een plan waarbij er nog een poel en een wandelpad gemaakt gaan worden.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...