DE DIRECTEUR

Een directeur van 23 jaar oud

Aardappelmeelfabriek Inter Nos in De Krim is in maart 1912 tijdens een veiling gekocht door vier landbouwers. Het viertal Baarveld, De Jager, Colenbrander en Leenders kreeg de fabriek in handen voor een bedrag van ruim 71.000 gulden. De eerste directeur werd Reemco Groeneveld, die nog maar 23 jaar oud was toen hij de leiding kreeg. 

Tijdens het 25-jarig jubileum, in 1937, schreef de krant De Vechtstreek dat Onder Ons was uitgegroeid tot één van de grootste aardappelmeelfabrieken in ons land. Groeneveld was degenen die ervoor zorgde dat in 1931 Crackfree op de markt werd gebracht, het succesnummer van Onder Ons dat op een gegeven moment zelfs in meer dan 60 landen werd verkocht.

In 1952 werd weer een jubileum gevierd, namelijk het 40-jarig bestaan. En nog steeds was Groeneveld directeur. Niet alleen hij werd in het zonnetje gezet, ook 40 anderen kregen extra aandacht omdat zij al zolang bij het bedrijf werkten. Reemco Groeneveld is in 1960 overleden. Hij is begraven op het kerkhof aan de Lutteresweg in De Krim.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
Loading...